Näringslivsenhetens uppdrag är att stödja och utveckla näringslivet i Hallstahammars kommun med visionen "Ett företagsklimat i toppklass som genererar fler arbetstillfällen och ett varierat utbud av varor och tjänster". Detta för att du som företagare ska få de bästa förutsättningarna att starta, driva och utveckla din verksamhet hos oss.
För inte så många år sedan flyttade människor till arbetstillfällen. Nu ser rörelsemönstren annorlunda ut, människor, företag, kapital och kompetens dras till attraktiva platser. Ett sätt att möta utmaningen med t.ex. kompetensförsörjningen är att öka Hallstahammars attraktionskraft. 

Hallstahammars kommun har därför tillsammans med näringslivet, föreningar och civilsamhället arbetat fram en attraktionsstrategi under året som varit med syfte att stärka Hallstahammars attraktionskraft. Extra fokus läggs på besökarna då en plats som är attraktiv att besöka också blir mer attraktiv att bo på och driva verksamhet på. Det utbud som utvecklas för besökarna kommer också de bofasta till del i form av upplevelser, evenemang, restauranger och handel.

Vi hoppas nu att du har möjlighet att kunna vara ledig och njuta av lugnet och förhoppningsvis kunna umgås med dina allra närmaste. Så fortsätter vi arbetet nästa år att tillsammans stärka näringslivet och det goda livet i storstadens närhet.
MTC POWDER SOLUTIONS FLYTTAR FRÅN SURAHAMMAR TILL HALLSTAHAMMAR 
32 500 kvadratmeter mark på Eriksberg har företaget MTC Powder Solutions köpt av Hallstahammars kommun. Om två år ska den nya fabriken stå klar. 
– Vi är ett 40-tal anställda i dag och räknar med att bli ungefär 70, säger Magnus Nyström, VD till VLT.
LÄS MER
Bild: Åza Forsman, VLT
 
Film om beredskap för företag
FÖRETAGENS ROLL I TOTALFÖRSVARET
Med förberedda företag blir Sveriges beredskap starkare. För att samhället ska fungera vid fredstida kriser, höjd beredskap eller krig är företagens förmåga att bedriva sin verksamhet, eller ställa om den till produktion av varor och tjänster som efterfrågas, av yttersta vikt.

I länken nedan finns information och stöd till dig som vill veta mer om företagens betydelse för Sveriges beredskap i kris och krig och hur ditt företag kan bli mindre sårbart. 
LÄS MER
STÖRNINGSINFORMATION
En ombyggnation av Hallstahammars centrum är planerad att påbörjas under nästa år, därför passar vi på att byta ut vattenledningen innan det arbetet kommer i gång. Under tiden arbetet pågår kommer framkomligheten på delar av centrumstråket att vara begränsad. Arbetet kommer att pågå från vecka 47 och fram till årsskiftet. 
LÄS MER
 
Se bilderna från luften på en av landets största solcellsparker som nu står uppställd intill E18 i Hallstahammar.
Foto: Robert Gustavsson/SVT Nyheter Västmanland
SNART DRIFTSSÄTTS SOLCELLSPARKEN PÅ ERIKSBERG
Med en effekt som motsvarar energiförbrukningen av över 4 000 lägenheter är solcellsparken på Eriksberg en av de största i landet. Nu görs det sista innan anläggningen kan driftsättas och börja producera el.
LÄS MER
ATTRAKTIONSSTRATEGIN-SAMVERKAN ÄR EN FRAMGÅNGSFAKTOR
För ska man lyckas med en attraktions-strategi för hela kommunen så krävs det att man får med så många som möjligt. En av de viktigaste frågorna är därför hur kommunen, näringslivet och civilsamhället ska samverka kring kommunens attraktivitet. Att utveckla samarbetsformer och forum för detta har varit mycket viktigt under året som varit. 
LÄS MER
Film om attraktionsstrategin             
 
LÖPANDE TIPS FRÅN ENERGIKONTORET MÄLARDALEN
Många företag kan ganska enkelt sänka sin energianvändning med 10 procent – men saknar kunskapen som krävs. Energikontoret i Mälardalen driver flera projekt som kan hjälpa företag genom exempelvis oberoende rådgivning, energigenomgångar och annat stöd. För att uppmärksamma företag om den möjligheten publiceras tips löpande på deras LinkedInsida. 
LÄS MER
AKTUELLT OM ENERGISITUATIONEN
Enligt Energimyndigheten och Svenska kraftnät finns det en ökad risk för problem med elförsörjningen under kommande vinter. Här har vi samlat den information som du kan behöva. 
LÄS MER
 
 
FRUKOSTMÖTEN VÅREN 2023 
Vi i Hallsta kommer tillsammans med Hallstahammars kommun fortsätta bjuda in till frukostmöten för näringslivet under våren. Här kan du läsa mer om vilka datum som är planerade och lägga in i kalendern redan nu.
LÄS MER
ARBETET MED ÖVERSIKTSPLAN GÅR FRAMÅT
Under sommaren och hösten 2022 genomfördes en medborgardialog där 231 personer lämnade sina synpunkter och som nu sammanställts i en resultatrapport. 
LÄS MER
 
Ulrika Säfström Sunnerfelt, ny chef för kundcenter och kommunikation.     
NY ENHET OCH NY CHEF FÖR KUNDCENTER OCH KOMMUNIKATION
I mars föds en ny enhet på Hallstahammars kommun för kundcenter och kommunikation. Syftet med förändringen är att fortsätta utvecklingen mot ett arbetssätt där alla som bor och verkar i Hallstahammar har en väg in till kommunen. Kundcenter har en central roll i den utvecklingen och ett av deras viktigaste redskap är en tydlig och genomtänkt kommunikation. 

Ulrika Säfström Sunnerfelt blir chef för kundcenter och kommunikation.  Ulrika har under de senaste 20 åren drivit kommunikations- och marknadsfrågor samt arbetat med varumärke och digitalisering inom både statlig, privat och kommunal regi.


Kontakt
Växel: 0220-24 000
naringsliv@hallstahammar.se
hallstahammar.se/foretagare
Rådgivning, finansiering, event och utbildning i länet
I Västmanland erbjuds du ett brett utbud av olika stöd för att du ska kunna driva och utveckla ditt företag. Västmanland - verksamt.se
Du är en viktig aktör i Hallstahammars kommuns näringsliv
Du har fått den här informationen eftersom du är en viktig aktör i Hallstahammars kommuns näringsliv. Syftet är att kommunicera nyheter som kan skapa nytta för företag i kommunen. Vi vill med andra ord skapa goda förutsättningar för företagare att starta, driva och utveckla sina verksamheter.
Skulle du ändå vilja avstå från kommande information, klicka här för att avregistrera dig